HTML

Menedzsment blog

Egy fehérgalléros munkás figyel, tapasztal és megosztja gondolatait az érdeklődökkel

Friss topikok

  • Fodor Tamás János: @Barabási: Írtam egy könyvet Üzleti folyamatok fő mutatószámai (KPI és más mutatók a gyakorlatban)... (2022.08.22. 20:47) Hogyan mérhető a teljesítmény?
  • Barabási: Nemrég egyik ismerősöm, aki a reklámiparban dolgozik a következő levelet kapta: Tisztelettel üdvöz... (2011.06.06. 20:06) Ezért lettünk közgazdászok?!
  • Barabási: @tiburonazul: Szerintem nem kellene ennyi közgazdász képzését állami pénzből finanszírozni, hanem... (2011.06.05. 15:40) Életképes-e egy menedzserblog?
  • bátortenyerén: Jó a cikk, csak sajnos a lojalitás egyre ritkább állatfajta. Legalábbis én ezt tapasztalom. Az üzl... (2008.11.11. 16:21) Kétséges lojalitás

Linkblog

Egyéni termelékenység napjainkban

2008.03.12. 16:15 business4ever

A termelékenységet egy mérőszám, ami az erőforrások hasznosításának a hatékonyságát mutatja:

Termelékenyég = Eredmény (output) / Ráfordítás (input)

Egy másik megközelítésben a termelékenység szükséges (igényelt) termékek hatékony előállítását jelenti.

Egy harmadik lehetséges definíció szerint a termelékenység az arra való törekvést takarja, hogy az inputok (ráfordítások: tőke, munkaerő, egyéb erőforrások) a lehető leghatékonyabb módon generáljanak outputot (vagyis gazdasági értelemben vett eredményt: árukat és szolgáltatásokat) a vállalat tevékenységének érintettjei (tulajdonosok, alkalmazottak, vevők, szállítók, társadalmi környezet) igényeinek kiegyensúlyozott módon történő kielégítése céljából.

A menedzsment egy jó része arról szól, hogyan növelhető a termelékenység. Taylort még ma is szentként tisztelik, vagy az emberek többsége itt jött rá, hogy a menedzsment tanoknak semmi alapja sincsen. Lehet hangzatos szavakat használni, valóság azonban teljesen más, és a dolgozók elég rugalmasan képesek változtatni azt az időt, amit ténylegesen munkával végeznek.

A 20. század éppen erről szólt, amikor a termelékenységet időszakokban mérték, az egy alkalmazott által időegység alatt előállított termékkel. Fényképezés, mozdulatelemzés, hasonlók. Példákat még mindig lehet mondani: Magyarország legnagyobb bankja még mindig ügyfél/óra alapon méri az ügyfélszolgálatok teljesítményt. A banki ügyek ennyire nem standardizálhatók, tehát egy bonyolultabb eset kisebb teljesítményt jelent?

A mai gazdaság egyre inkább tudásgazdaság, egyelőre itthon keveset érezni ebből, a multik hozzák folyamataikat, a hazaiak pedig a kivételektől eltekintve nem foglalkoztatja ez a kérdés.

A feladatok egyre kevésbé standardizálhatók, egyre inkább azért fizetnek a munkaadók, hogy gondolkodjon az alkalmazott. A gondolkodás eredménye alig mérhető, közvetlen haszna csekély. Egy munkahelyi kávézás, internetezés, vagy ebéd utáni séta többet ér, mint munkát imitálni a számítógép fölött. Nem ártanai az ódivatú gazdasági modellekkel leszámolni, és valami újjal próbálkozni!

 

Szólj hozzá!

Címkék: hatékonyság mérés termelékenység mérhetőség tudásgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://menedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr36378026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása